lördag 13 september 2008

Google Analytics

Jag har förstått att många bloggare har lite koll på hur deras läsare hittar till deras blogg. Jag blev också nyfiken och registrerade min blogg på Google analytics. Nu kan jag till exempel se vilka sökord folk använt i google för att hamna på min blogg. En del har kanske blivit glada av att hamna här medan andra knappast hittar det de söker på min blogg.

De som sökt på pärldjur, Raymond Ahlgren eller god köttgryta kan nog bli lite nöjda.

De som sökte efter "avbeställa kanal com hem", "bilder ritade på kantareller", "djur som börjar på c" eller "sällskapsdamer Camilla" har nog inte hittat det de söker här.

Det är lite kul att se varför folk snubblar in på bloggen. Hoppas att några som råkar snubbla in blir kvar som läsare. Själv hittar jag oftast "nya" intressanta bloggar genom länkar på andra bloggar eller i kommentarer på andra bloggar. När jag hittar en "ny" blogg som verkar passa mig så prenumererar jag på RSS-flödet och läser ett tag. Om det sedan inte känns helt rätt så tar jag bort RSS-prenumerationen igen. Det blir lätt många bloggar att läsa när man hoppat runt ett tag i bloggosfären. Hur håller du reda på bloggarna du läser?

Andra bloggar om: ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Mina favoriter följer jag via bloggkoll.com. Sen finns det några som jag brukar klicka in på någon gång per vecka.