torsdag 28 februari 2008

Skolan vs Verkligheten

Det här har varit en intressant vecka, med intressant slutsats.

I tisdags var jag på föräldramöte i årskurs 7. Då noterade jag att rektorn lärt sig använda powerpoint i stället för felvända overhead. Skolan har alltså kommit ifatt teknikutvecklingen. Närmat sig i alla fall.

På föräldramötet var det bland annat information om vårens utvecklingsamtal. Det ska bli elevledda utvecklingssamtal. Det provade vi på i årskurs fem i höstas. Vi var inte speciellt positiva då. Enligt rektorn gav sånna samtal SÅ bra resultat och alla var SÅ nöjda. De som inte var nöjda, hade dom insett, hade inte fått tillräckligt med information om vad samtalen innebar. Det är alltså bara att inse att vi fått för lite information, för vi kan ju inte ha en annan åsikt. Hur som helst så har vi ju nu fått ännu mer info så vi får se om vi blir nöjdare.

Men håll i er nu! Idag informerades vi på jobbet om att vi ska ha arbetarledda utvecklingssamtal. Så heter det naturligtvis inte utan de har hittat på ett engelskt uttryck som går att förkorta, men det innebär detsamma. Det är den anställde, inte chefen, som ska samla in informationen och leda utvecklingssamtalet med chefen. Ja om sig själv förståss, inte om chefen.

Slutsatsen blir alltså att skolan för en gångs skull ligger före verkligheten!! Blir intressant att se om jag kommer tycka så bra om dom kommande samtalen nu när jag är så välinformerad.

Andra bloggar om: ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Men vore det inte en bra idé att vända på HELA steken när man ändå är igång och prata om chefens utveckling?

Och med tanke på det förkortningsbara engelska uttrycket har jag ett bra, som passar i väldigt många fall: SSDN = same shit, different name. /Gunnar