fredag 22 februari 2008

Lite nostalgi och fredagsmys

Fredag redan? Jag som hade måndag igår. Man blir helt veckovill när man har semester halva veckan, men det är ju inte helt fel med en tvådagars vecka.

I går kändes det riktigt konstigt att ta på sig jeansen efter att ha haft långkalsonger och termobyxer i fem dagar. Här hemma behövs varken långkalsoner eller termobyxor. Här är det ju vårvärme så det räcker med jeans även vid morgoncyklingen till jobbet.

Det måste ha varit kallare och snörikare vintrar när jag var liten. När jag var så där 12-13 år gick jag skidskola i vår slalombacke i Motala. Det var varje lördag i säkert tio veckor. Vilken vinter de senaste tio åren skulle det ha fungerat? Den Slalombacken har nog inte varit igång på en massa år. Härliga minnen från den backen och snörliften. Liften bestod ju av ett lagom snöigt och fruset snöre där de stickade vantarna gärna fastnade och fortsatte in i hjulen som drev runt snöret. Alternativet var att ha hellyhansen-vantar som bara gled mot snöret och slets ut väldigt effektivt medan man inte kom uppåt. Svårt att säga att allt var bättre förr, men mer skidåkning blev det i alla fall.

Nu för tiden får vi roa oss på annat sätt. Martin har varit på legokalas i kväll. Han var utklädd till legolejon. Det är bra när man har en gå-bort-kostym som fungerar på alla kalas. En lejonkostym passar ju på dom flesta maskeraderna om man vrider till temat lite. Han var trött och nöjd när han kom hem och möjligen ganska varm efter att ha tillbringat 2 timmar i en teddyoverall, troligen inte stillasittande heller. 6-åringar sitter sällan still några långa stunder.

Vi övriga i familjen har tittat på fredagsunderhållningen På spåret. Idag var det final så nästa vecka blir det Så ska det låta igen. Lättittade och lagom underhållande program, men nu är det väl snart dags för lite nya programidéer.
Framför tv:n blev det kvällsfika med kardemummakaka och kladdkaka som jag bakade i går. Hälften gick åt i går kväll och resten idag. Nu låter det som att vi äter kakor varje kväll, men så är det inte. Barnen har ju haft sportlov så Cissi hade en kompis som sov över i natt. Dessutom var Martin hos mormor och morfar så jag slapp natta honom som omväxling. Då passade det ju bra med lite kvällsmys trots att det egentligen var torsdag.

Inga kommentarer: