torsdag 1 november 2007

Höstlovet är snart över

Nu är det bara en dag kvar på det här höstlovet. Skönt!
Får man säga så? Det känns så i alla fall när man inte är lärare. Fem veckors semester räcker inte till sommarlov, höstlov, jullov, sportlov, påsklov och en och annan studiedag. Nu har vi det väldigt bra förspännt med pigga lediga föräldrar som gärna lånar våra barn då och då så barnen slipper vara på fritids eller själva hela loven.

Men ändå, detta pussel varje lov. Ett barn ska dit en dag och dit en dag. Ändra fritidsschema. Ett annat vill vara hemma. Och så borde ju jag träffa dom när dom är lediga. Borde göra något kul ihop. Ändra fritidsschema igen. Och så ska det förberedas enkel lunch som de som är hemma kan laga själva. Hitta på lämpliga aktiviteter så att det inte blir datorspel hela lovet. Klart de ska få lägga sig senare när de har lov, men de vill äta frukost med oss som ska jobba. Det går ju inte heller ihop. Puuhh!

Sönt, nästa vecka är allt som vanligt igen. Alla är upptagna på dagarna, aktiviteter på kvällarna och planering för att få in läxläsning, handling och matlagning. Dessutom kommande vecka har vi några extra långa arbetsdagar för mig, ett tandläkarbesök, ett öppet hus, en Göteborgsresa och en Londonresa som ska hinnas med. Det blir bra!

1 kommentar:

Hans Persson sa...

Som tur är så är det inte en och samma person som ska hinna med både tandläkarbesök, öppet hus, Göteborgsresa och Londonresa...