torsdag 29 november 2007

Fiskbilen

Idag har sonen och jag botaniserat hos fiskbilen. Först tog han reda på vad ALLA fiskar hette medan jag höll upp honom så att han såg in över huvud taget. Först var ju alla fiskar över huvudet..... Han ställde sig med näsan mot bilen och konstaterade att "här fanns det inte många fiskar", men det gjorde det en halvmeter längre upp.

Jag var öppen för alla förslag så han fick välja fritt mellan rökta fiskar, fileade fiskar och hela fiskar. Det blev till slut laxkotletter. Dom såg tydligen roligast ut. Allt frid och fröjd så långt. När vi kom hem och matdags närmade sig konstaterade övriga barn att dom fick fisk i går (mindre lyckad chilifisk som smakade ketchupdränkt fisk) och att dom ätit fisk i skolan idag. Så laxen får vila i kylen till i morgon i stället.

Det är kul att handla hos specialister typ fiskbilen, ostbutiker osv. Tyvärr har inte fiskbilen gädda så jag måste försöka med fiskbutiken i andra änden av stan någon dag när jag har vägarna förbi. Finns det något annat ställe man kan köpa gädda på? Maxi kanske?
I samma anda planerar jag ett besök på gårdsbutiken i närheten för att se vad dom har för roligt. Det är minst ett år sedan jag var där senast. Det borde ju kunna bli oftare när det till och med är cykelavstånd.

1 kommentar:

Magnus Runesson sa...

Tyvärr tror jag inte att jag har sett gädda på Maxi någon gång.