söndag 11 november 2007

Att göra ingenting

Nu har jag haft en lugn helg och gjort ingenting. Vad gör jag då när jag inte gör någonting? Idag har jag inte gjort någonting och då har jag bytt lakan i våra fem sängar, tvättat tre maskiner tvätt, gått en promenad till lampaffären och hittat passande lampor till vardagsrummet, gjort 12 portioner kålpudding, åkt skridskor, bakat morotskaka att fira fars dag med och faktiskt tagit det ganska lugnt.

Att göra ingenting betyder för mig att få göra det jag vill, det som är roligt och framför allt att inte ha några tider att passa. Då blir det avkopplling för mig. Problemet kan bli att de tillfällen som finns för att göra ingenting är för få och det är för mycket som är kul. Listan i huvudet över vad jag vill göra blir lätt för lång, vilket kan bli stressande i stället. Svaret är naturligtvis att prioritera. Men hur prioriterar man mellan att sticka en bit eller läsa ett kapitel, köpa nya lampor eller att laga god kålpudding, pyssla med dottern eller åka skridskor med sonen, se på tv eller att blogga? Det får bli lite av varje eller möjligen lite för mycket av varje.

1 kommentar:

Anonym sa...

Alla har vi olika definitioner av vad "att göra ingenting" betyder. Min överensstämmer i varje fall inte med vad du beskrev här. Men principen är rätt! En sak är säker: Du är jätteduktig! /Svärfar