onsdag 28 november 2007

Böcker

Nu tänkte jag skriva om böcker.
För ett tag sedan läste jag ut Små citroner gula av Kajsa Ingemarsson, äkta chicklit. Boken handlar om "ungdomar" i trettioårs åldern, med lite struliga förhållanden och nya kärlekar. Absolut inte tungläst, men inte min favoritkategori av böcker. Ibland kan man dock behöva läsa böcker där man inte behöver tänka alls utan bara blir underhållen av och glad. På slutet går det ju så som man misstänkte redan efter en tredjedel av boken.

Dessutom har jag läst ut boken Järnspisar, hackekorv och tabberas (Mat, smak & tradition i Astrid Lindgrens värld) av Göran Lager som har legat halvläst länge på sängbordet. Den var bitvis intressant men författaren Göran Lager hade inte så mycket att skriva som boken var tjock. Det kändes som att det var en hel del avstickare och utfyllnad mellan de intressanta styckena. Namnet Astrid Lindgren säljer. Det var ju därför jag började läsa boken, men läs en bra bok skriven av Astrid i stället för denna med en massa lösryckta stycken ur hennes böcker.

Nu tänkte jag läsa Guldkompassen av Philip Pullman för att se om den är bra och om jag ska se filmen som snart har premiär på bio. Det är egentligen en ungdomsbok men sägs vara väldigt bra.

2 kommentarer:

Hans Persson sa...

Då får du rapportera om Guldkompassen innan jag läser den. Jag har tänkt läsa den ett bra tag men inte kommit till skott än. Jag tror att jag köpte den på bokrean...

Maria sa...

Och bara för att vara lite petimeter måste jag, återigen, påpeka att Guldkompassen heter Northern Lights i original. Den har döpts om för att passa filmtiteln.
Tror dock att boken är bra ändå, förutsatt att översättaren gjort ett bra jobb. Jag kan rekommendera att läsa dem på originalspråk! :-)