Thaigryta
500 g färsk skinka eller bogfläsk i strimlor
1 burk kokosmjölk
1 1/2 msk kycklingfond eller 1 hönsbuljongtärning
1 msk soja
ca 2 tsk röd currypasta
ca 300 g squash i tärningar
1 röd paprika i strimlor
1 msk socker
1 tsk salt
ca 2 msk ljus
maizenaredning (eller maizenamjöl)
Koka upp kokosmjölk, fond, soja och currypasta.
Tillsätt squash, paprika och skinka.
Smaksätt med socker och salt.
Låt grytan koka på svag värme i 5 min.
Tillsätt maizena och koka 1 min.
Servera med nudlar eller ris och eventuellt jordnötter.
Enligt ursprungsreceptet skulle köttet brynas men det glömde jag och det blev bra ändå, så strunta i det.
Andra bloggar om: köttgryta, mat, matlagning, recept
1 kommentar:
Det lät verkligen gott, ska jag prova :)
Skicka en kommentar