På hemvägen åkte vi förbi gårdsbutiken som inte ligger så långt hemifrån. Där köpte vi bland annat 25 kg potatis. Jag har tröttnat på de små påsarna med små ekologiska potatisar. Nu köpte vi i stället rejäla närodlade. Till middag blev det....potatis. Vi gjorde raggmunk. Det var länge sedan sist.
Det här receptet brukar jag följa när jag gör raggmunk.
1 1/2 kilo potatis
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk salt
2 tsk socker
Potatisen river jag i matberedaren. Det rivna kör jag sedan några sekunder med kniven i matberedaren för att det ska bli riktigt finfördelat. Detta receptet blir lagom till 4-5 personer.
2 kommentarer:
Ska det inte vara mjölk också? funderar svärmor som för ovanlighetens skull läser bloggar
Nej, inte i mitt recept och inte i dom två jag hittade på nätet nu när jag sökte.
Det går säkert att ha mjölk i och göra en smet som mer liknar pannkakssmet.
Skicka en kommentar