söndag 30 oktober 2016

Utenatt i oktober

I torsdags såg vädret bra ut och vi bestämde att ta oktober månads utenatt. Det är andra gången som vi sover ute en vardag och åker direkt till jobbet dagen efter.
Nu råkade det vara så att vi behövde hjälpa båda sönerna med läxor den dagen. Jag åkte hem tidigt från jobbet och hjälpte Henrik med kursen i programutvecklingsmetodik. Kul att för en gångs skull verkligen kunna hjälpa till för det här är precis det jag jobbar med. Det är inte ofta som Henrik ber om hjälp så när han väl gör det känns det bra att kunna hjälpa till. Det gick några timmar och vi redde ut en hel del frågor.
Efter kvällsmat packade vi in sakerna i bilen ock åkte till vindskyddet vid Hovetorps slussar. Östgötaleden går förbi här så vindskyddet ligger på leden. Vi började med att gå en promenad utmed Kinda kanal och logga åtta geocacher.
Där efter boade vi in oss i vindskyddet med våra liggunderlag och dubbla sovsäckar. Efter kvällste så var det bara att krypa ner. På med mössan och sedan sov vi riktigt skönt. Det var alldeles lagom varmt och lugnt. Jag vaknade till ett par gånger under natten och lyssnade på regnet som föll, men vad gör väl det.
Det märks att det är höst för det var fortfarande knappt ljust när det var dags att gå upp strax efter sju på morgonen. Som vanligt kokade vi gröt till frukost och gjorde oss i ordning.

Det är en häftig känsla att komma till jobbet efter en utenatt. Det känns som att man bär på en hemlighet och nästan har gjort något otillåtet, men på ett bra sätt. Jag pratade med en del kollegor om utenatten, men de såg väldigt frågande ut. Det är bara att erkänna att jag är knäpp på mitt sätt, men de är säkert knäppa på något annat sätt :)

2 kommentarer:

Iréne JB sa...

Låter väldigt mysigt även om jag kanske är för beroende av spegel på morgonen för att kunna åka direkt till jobbet efter en utenatt. Har kort hår som står åt alla håll nör jag vaknar ��

Camilla sa...

Det finns bärbara speglar och spegel i bilen så det löser sig ;)