söndag 16 oktober 2016

Stockholm t.o.r. på en dag

I går morse började vi med att skicka iväg Martin på scoutläger (Jota/Joti). Scoutläger utan att jag är med... Jag är inte ledare alls denna terminen, utan "bara" ordförande. Det känns bra just nu, sedan får vi se vad det blir av det i längden.

Samtidigt som Martin åkte åt sitt håll så tog Mannen och jag bilen och åkte norr ut. Vi hade två ärenden. Först hämtade vi saker i Södertälje, saker till ett stort geocachingevent i november (FAD). När vi ändå var i Södertälje så passade vi på att gå en liten promenad på Torekällberget som är ett fint friluftsområde med gamla hus och en del smådjur.

Det andra ärendet var att vi åt lunch med min bror och svägerska, typ försenad födelsedagslunch. Det var ett mysigt ställe i Winterviken i lokaler som varit krutfabrik på Nobels tid. Förutom restaurangen så var det ett fint strövområde där många strosade eller joggade.

När man (i alla fall jag) tänker Stockholm så tänker man city, storstad, shopping. Nästa tanke jag får är mycket folk, stressigt, onödigt. Vi valde i stället att ta oss ut från stan igen och göra hemresan roligare än att bara köra E4:an.

Strax efter Järna körde vi av E4:an och åkte småvägar söder ut. På vägen loggade vi ett antal geocacher. Huvudmålet med hemresan var Nynäs naturreservat. Där gick vi en runda i fin skog som passerade en sjö där det fanns eldstäder och vindskydd. Dessutom fanns här en earthcache, dvs en cache som handlar om ett geologiskt fenomen. Här var det några märkliga klippor att titta på. Klipporna var vita och alldeles gropiga. Bitvis såg de dessutom ut som bergskedjor i miniatyr.
Här sitter jag på en annan klippa och tittar på naturen i höstskrud. Det är vackert nu med alla färger, vilket inte syns så bra på bilden egentligen. Träden skiftar i alla nyanser mellan gult, orange och rött.

Inga kommentarer: