lördag 5 december 2015

Splendor

Idag blev det en stunds spelkväll här hemma. Vi spelade ett av de nyaste spel vi har. Det heter Splendor. Spelet är för 2-4 spelare. Det går lätt att förklara för nya spelare och tar bara drygt 30 minuter att spela. Allt det där tillsammans gör det väldigt användbart och lättspelat.

Spelet går helt enkelt ut på att man ska få 15 poäng. Under spelet samlar man på sig ädelstenar i form av plastbrickor och kort. Korten köps för ädelstenar. Under spelets gång används korten för att köpa nya kort. En del av korten ger också poäng, vilket är bra att ha på slutet.

I början är det bra att samla på sig många kort oavsett om de ger poäng eller inte. Sedan gäller det att göra en bra avvägning för när det är dags att köpa kort som ger mer poäng.
Det finns också möjlighet att få extrapoäng om du har "rätt" kombination av färger på korten.

Kul och relativt lättspelat spel för stora barn och vuxna. Efter att vi spelat två omgångar i kväll diskuterade vi huruvida det är smart att planera flera drag i förväg eller att köra mer på kort sikt. Henrik är bra på att planera flera drag och samtidigt ha koll på vad alla andra spelare har möjlighet att göra. Jag har oftast nog med att ha koll på mina kort och mitt närmsta drag. Ändå vann jag båda omgångarna. Två omgångar är ju för lite för att ge statistisk säkerhet, men ändå en indikation på att båda sätten kan fungera.

1 kommentar:

Trillingnöten sa...

LÅter spännande! Älskar spel!