måndag 5 januari 2015

Sibborpesjön

Blank is, sol och ett par minusgrader. Det kan inte bli bättre förutsättningar så idag drog jag med delar av familjen plus delar av en familj till på en skridskotur. Martin en kompis att åka med så att han var mer lättövertalad, och vi vuxna fick också trevligt sällskap.
Vi åkte till en liten badplats vid en ganska liten sjö som heter Sibborpesjön. Efter att ha läst på så borde den ha åkbar is. Bredvid bryggan var det 6-7 cm och längre ut var det tjockare.
Det var blank, svart, fin is på största delen av sjön. Bitvis var det lite knöligt men de bitarna var lätta att undvika.
Sjön var inte så stor så det blev flera varv med en fikapaus i mitten. Ingen lång eller snabb tur, men det är inte därför jag är ute på sådana här utflykter. Det är för den friska luften och hela upplevelsen. Ett bra sätt att tanka energi för kommande arbetsdagar.
När vi tagit av skridskorna försvann Martin och kompisen upp i ett träd och blev orangutanger. Precis i närheten fanns två geocacher så då kunde vi leta upp dem och logga också.

Inga kommentarer: