fredag 16 januari 2015

Prylar eller upplevelser

Prylar gör dig inte lycklig! Så stod det i en artikel jag snubblade över idag och visst är det sant. För varje pryl jag köper så blir det ytterligare en pryl att förvara och ta hand om. Det är ytterligare en pryl som kan gå sönder och då både kosta pengar och ge stress. Att ta hand om och laga prylar är ju inte kul!

I artikeln står det om att lägga pengar på upplevelser ger en mer varaktig lycka. Visst är det så, för om jag gör en resa så gör det mig lycklig först under planeringen, under själva resan och efteråt som minnen och erfarenheter.

Nu är ju hjärnan lite lurig och vill helst ha omedelbar belöning och lycka. Att då köpa en pryl ger ju lycka för stunden, men jag tänker mer och mer på att satsa på upplevelser i stället. En upplevelse behöver inte vara en resa till andra sidan jorden utan kan lika gärna vara en utflykt i grannskogen.

Idag är det fredag och det kommer två hela dagar av ledighet och möjligheter till utflykter. Lördag kväll blev vi vuxna utslängda ur huset. Stora sonen vill ha huset för sig själv ihop med kompisarna. Helt ok för mig så jag ringde mina föräldrar och frågade om de ville ha besök. En övernattning där får bli en av helgens upplevelser.

1 kommentar:

Trillingnöten sa...

Ja, jag har nog faktiskt gatt over till att onska och vilja ger aktiviteter och upplevelser hellre an prylar...det ar nagot som sedan kommer sitta kvar i minnet. Inte kommer jag ihag vad jag fick eller gav nagon flera ar senare. Men ar det en upplevelser ar chansen storre!