måndag 9 september 2013

Klocka eller inte klocka

Strax före sommaren, på en lunch på jobbet pratade vi om klockor. Det konstaterades då att folk inte använder klocka längre, med motiveringen att det finns klocka på mobilen. Strax efteråt tog batteriet slut på min armbandsklocka. Då tänkte jag att jag får väl prova att vara utan klocka. Jag har ju alltid mobilen med mig så det borde fungera.

Nu har det varit gång på gång som det känns besvärligt. Det passar inte alltid att ta upp mobilen ur fickan. Till exempel när jag sitter på kurs och det inte passar sig att använda mobilen. Då känns det dumt att ta upp den för att kolla tiden. Ibland är det opraktiskt att behöva rota i fickan och få fram tiden på mobilen. Min mobil är så seg så det känns som att det tar tid trots att klockan är det första som syns på mobilskärmen.
Nu har jag tröttnat på att vara modern (i den lilla mån jag nu är det). Idag har jag satt i nytt batteri i min kära armbandsklocka och det känns så bra. Nu kan jag lätt, med ett snabbt ögonkast, se vad klockan är.

2 kommentarer:

Cicki sa...

Jag var i många år slav under klockan. Tänkte alltid att jag hinner det här också innan jag ska åka osv. För något år sedan jag min klocka sönder och vi hade som vanligt inte pengar att köpa en ny klocka just då. Sedan har det bara fortsatt och jag tycker det är rätt skönt att slippa klocka. Men jag misstänker att hade jag jobbat så hade jag nog haft en riktigt armbandsklocka. Som du säger så är det inte alltid lämpligt att ta upp mobilen i alla lägen. Nu behöver jag ju inte passa tider på samma sätt så jag fortsätter nog lever klocklös. I alla fall när det gäller klocka på armen....:-)

Maud/En bok om dagen sa...

Har oftast klockan runt halsen - jag har några olika "fickur" (eller vad de nu heter). Gillar inte att bära runt på mobilen på jobbet.