söndag 29 september 2013

Bjänleden

Igår ägnades hela dagen åt att röja, både inne och ute. Ett äppelträd har klippts, äpplen har plockats ner, sybordet och runt det har städats, golvet i klädkammaren har letats fram, två bananlådor böcker har sorterats bort och en hel del annat plock. Just nu ser det delvis stökigare ut än innan. Det är för att det står en massa saker framme som ska iväg till någon loppis eller liknande. Skönt i alla fall att ha fått en del röjt.

Idag stack vi i stället ut och njöt av hösten i skogen. Vi åkte till ett ställe där vi varit många gånger förut och paddlat, plockat svamp, tittat på sommarstuga osv. Det är en liten sjö som heter Bjän. Idag gick vi leden som går runt sjön, Bjänleden. Utmed leden har någon lagt ut geocacher så vi gick leden och loggade samtidigt tio cacher. Dessutom tog vi en liten avstickare till vårt svampställe och fick med oss lite svamp hem. Jag hade kollat upp innan att Bjänleden skulle vara 8 kilometer. Det verkar inte stämma för när vi kom tillbaka till bilen hade vi gått 12 kilometer. Vi hade visserligen gjort två kortare avstickare, men leden är säkert minst 10 kilometer i alla fall. Eftersom man går runt en sjö så är det svårt att snedda.
Mitt på leden stod det plötsligen en brevlåda. I lådan låg en gästbok för leden. Kul idé.

Vädret var fint så det var en skön promenad. Utmed leden står många skyltar som berättar om gamla torp. De flesta av torpen syntes inte alls längre. På något ställe syntes gamla fruktträd, på något ställe en husgrund och på ett ställe en förstutrapp. På den trappen satt vi och fikade. Den var vänd åt rätt håll, det vill säga mot solen.

Inga kommentarer: