tisdag 2 juli 2013

Glasstradition

Varje sommar, ofta tidigare än så här, åker vi till Smultronstället i Söderköping tillsammans med svärföräldrarna. Smultronstället är ett riktigt smultronställe. Det är en glassrestaurang som ligger precis vid Göta Kanal.

Ofta är det lång kö för att komma in, men idag var det ingen kö alls. Kan bero på att det kom en regnskur strax innan vi kom dit. Även om det inte är kö så väntar man vid entrén tills man blir visad till ett bord. Man får var sin meny att bläddra i och dregla över. Detta är nästan höjdpunkten på besöket, att försöka välja ut den godaste och bästa glassen. Menyn består av en pärm med bilder på alla fantasifulla uppläggningar. Man bläddrar fram och tillbaka och stoppar in fingrar vid de tänkbara alternativen. Ganska snart tar fingrarna slut och man får ta ett varv till och gallra. Sedan gäller det att slutligen bestämma sig och det är inte lätt.
Det är bra om det inte är för varmt. Då smälter inte glassen så fort och man har en chans att hinna äta upp, om man orkar!
Sen gäller det att vänta med att äta tills alla hunnit fota alla kreationer!
Snart, snart dags att börja äta!

Jag tittade i gamla fotoalbum (Ni vet sådana där man hade förr, innan alla foton bara samlas i en hög på datorn) och hittade foton från 1993. Det är nog så att vi gjort denna utflykt varje år sedan 1993. Det kan man kalla glasstradition!

1 kommentar:

Trillingnöten sa...

Det var inte en tradition som går av för hackor! Låter som en underbar grej att fortsätta med. 20 års jubileum!