söndag 22 april 2012

Scouthelg

Detta har varit en intensiv scouthelg. Jobbig och alldeles, alldeles underbar...

Lördagen började med att två patruller, totalt nio scouter från vår scoutkår deltog i en tävling som heter Renhornet. Tävlingen går till så att man patrullvis går en runda på ungefär 5 kilometer. Utmed vägen finns det olika tävlingsstationer där patrullen ska lösa olika uppgifter tillsammans.Vid första stationen gällde det att göra upp en eld och så fort som möjligt få såpvatten att koka över. Scouterna späntade stickor och småpinnar som de snart lyckades få eld på. Då gällde det att uppfinna ett lock så att såpvattnet skulle koka snabbt.
Vid en annan station gällde det att surra ihop en bro för att ta sig över bäcken. Det surrades och surrades. Ingen snygg surrning, men det blev en bro.

Efter målgång visade det sig att våra två patruller jobbat så bra att de kom etta och tvåa av 14 patruller. Det viktigaste är naturligtvis att delta och ha roligt, men visst blev barnen glada när det gick så bra.
På eftermiddagen flyttade vi oss några kilometer till en lägerplats med stort fast vindskydd. Där övernattade vi. Lite kallt var det på natten, men inte alls så dåligt väder som löpsedlarna hotat med.
Söndagen fortsatte sedan med firande av scouternas skyddshelgon. Vår scoutkår firar detta tillsammans hela kåren vid vår scoutkår. Vi som varit på övernattning hade övat in en liten teater med legenden om S:t Georg och draken. På bilden är det riddaren Georg som strider med draken för att rädda prinsessan.

Framåt lunch på söndagen åkte var och en hem till sig. Alla var trötta och nöjda. Jag fick en kram av en av pojkarna när han tackade för en bra hajk. Härligt! Sånt värmer så att man orkar engagera sig som ledare ett tag till.

Inga kommentarer: