söndag 8 april 2012

Gothcon 2012

Hemma igen efter att ha varit i Göteborg ett par dagar. Påsken är lika med spelhelg för vår familj. I ganska många år nu så har vi åkt till Gothcon som är spelkonvent i Göteborg under påsken. Övriga familjen är lite mer speltokiga än jag så jag passar på att klämma in en förmiddag på stan. Det är inte så ofta jag strosar omkring på stan helt själv utan tider att passa så det är mysigt.

Årets uppdrag på stan var att köpa ljusa chinos. Inte helt lätt, men till slut gick det! Efter att ha provat ungefär en miljon par i en halv miljon olika affärer så lyckades jag hitta ett par som inte var för tighta om vaderna, inte för tighta om låren, lagom långa, lagom hög midja, rätt färg och till och med ett rimligt pris. Inte illa!

Resten av dagarna har alltså ägnats åt att spela en blandning av nya och gamla välkända familjespel. Det handlar alltså inte om datorspel, utan om brädspel, kortspel och andra skojiga familjespel. Några exempel på spelade spel är Dominion, Ticket to Ride, 7 wonders, Heckmeck, Ruby gloom, Gold Thief, Macao och Underground.

Det pågår spelturneringar och olika mästerskap, men vi spelar mest i spelbarerna. Där går det till så att man lånar ett spel och oftast finns där någon arrangör som villigt förklarar reglerna så det går fort att komma igång. På det sättet kan man lätt prova nya spel, som naturligtvis finns till försäljning också. Saknar man medspelare så ser man sig om och frågar någon som ser spelsugen ut.

1 kommentar:

Trillingnöten sa...

Vilket himla kul event!