fredag 14 oktober 2011

Geocaching som fredagsnöje

Efter några månaders funderande så hade vi nu en plan för hur denna luriga cache skulle tas. Vi var på rätt plats och tittade på gömman för några månader sedan, men hade då inte rätt utrustning med oss. Nu hade vi laddat med rätt utrustning och skulle fixa denna efter jobbet. Först skulle båten pumpas upp.
Dessutom hade vi med långa rep, åror och en del andra bra-att-ha-saker.
Bästa bra-att-ha-saken var en snöraka med teleskopskaft.
Båten flöt och kunde ta en vuxen i taget. Så det fick bli några vändor fram och tillbaka för båten. Eftersom vi hade rep så var det bara första personen som behövde ro.
Vi andra kunde sitta lugnt i båten och bli dragna över.
Där högt uppe sitter den rackarns burken.
Efter lite trixande så lyckades vi få ner burken och kunde signera loggboken. Härligt!
Nu återstod utmaningen att få tillbaka burken. Jag är redo med snöraka. Känns helt naturligt att vara ute i buskarna med en snöraka i oktober...not! Tur att ingen såg oss.
Genom att sikta väl så var det inga större problem att återställa burken. Härligt jobbat och bra samarbete. Vi blev bara lite blöta, men väldigt nöjda. Dags att fira med en fika!

2 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Verkar helt galet kul! Jag tror att vi har en utanför vårt hus faktiskt...det är många som kommer och kikar och skriver och lägger in i mobilen. tar kort på vår bil (lämnar man ledtrådar?)

Camilla sa...

Ja du Trillingnöten, det skulle kunna vara en geocache. Det finns olika typer av cacher. En del letar man ledtrådar för att ta reda på var slutgömman finns. Andra får man slutkoordinaterna direkt. Du får gå in på geocaching.com och titta på en karta om det finns ågon gömd i närheten av ditt hus. (Osäker på hur mycket man kan se om man inte är medlem, men det är bara att registrera sig gratis.)