fredag 10 juni 2011

Trolles trafikskola

Ibland mitt i vardagen uppstår sånna där lyckliga stunder utan att man planerat det på något sätt. Igår var vi på väg hem från tandläkaren, vilket ju inte är speciellt upphetsande på något sätt. Det var jag, Martin och Cissi i bilen.

Till saken hör att i vår gamla bil (den vi lämnade ifrån oss för några timmar sedan) låg två kassettband med Trolles kassettradio. För er som inte känner till Trolles trafikskola så var det något som fanns när Henrik var liten. Vi prenumererade på det och fick ett paket i halvåret med en liten bok, ett kassettband och något mer, kanske en reflex. Böckerna var bra, men det bästa av allt var kassettbanden. Kassettbanden är sagor och låtar gjorda av Michael B. Tretow, och då kan det ju inte bli annat än bra. Nu, mer än 10 år senare, har de blivit kult och vi lyssnar på dom då och då i bilen.
Vi satt alltså i bilen och lyssnade på Trolles kassettradio. När en av låtarna började så tittade Martin och jag på varann. Vi skruvade upp volymen och sjöng för full hals. Cissi i baksätet skrattade åt oss och sjöng med hon också. Vilken glädje!

Jag hittar inte rätt låt på youtube, men lyssna på detta så förstår du ungefär hur det låter. Eller sök efter låter Trollena Bruses visa på Spotify.

Nu när vi hämtat vår nya bil idag så är problemet att vi inte kan lyssna på de gamla kassettbanden längre. Det bekymrar barnen, men måste ju gå att lösa.

4 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Javisst måste det gå att lösa! Kanske finns på CD eller att man kan föra över!

Reber Ali sa...

Det finns att ladda ned i Mp3 format på The pirate bay

http://thepiratebay.se/search/Trolles%20kassettradio/0/99/0

Robin sa...

Hej Camilla,

Du råkar inte ha kvar dessa två kassettband? Jag är desperat efter dessa och skulle gärna köpa dom av dig.

Camilla sa...

Tyvärr har jag nig inte kassettbanden kvar så du får nog leta upp det i elektronisk form. Men bra är det!!