torsdag 16 juni 2011

Kollegor från Sri Lanka

På jobbet jobbar vi mycket med kollegor som sitter i Colombo på Sri Lanka. Det är spännande att ta del av deras kultur och deras land. Just nu har vi extra stora möjligheter då de är här och hälsar på.

I tisdags kväll var jag ute och åt och spelade minigolf med två av kollegorna från Sri Lanka. Trevligt! De hade aldrig spelat minigolf förut, men det gick bra ändå. På väg till minigolfbanan åkte vi mellan de östgötska sädesfälten. De fascinerades över att man kunde se "hela" himlen. Hos dom är det inte så öppet.

De påpekar också att våra vägar är så välordnade med särskilda cykelbanor och gångbanor. Och staden är så tyst. Vi diskuterade skillnader i hur vi lever våra familjeliv. De har ofta generationsboende. Det är också vanligare att ha hemhjälp för det finns inte dagis på samma sätt som här. Det är många skillnader och vi lever lite olika liv, men som personer är vi ändå väldigt lika.

Idag har jag varit på kundbesök tillsammans med två andra kollegor från Sri Lanka. Trevligt att tillbringa hela dagen med dom och väldigt spännande att få hälsa på hos kunden som använder det datasystem som vi supportar.

1 kommentar:

Trillingnöten sa...

Vad roligt att få såna där kulturella utbyten! Och visst är vi ganska lika när allt kommer omkring :)