onsdag 8 juni 2011

Scouthajk i Marsbäcken

I helgen som gick var det scouthajk i Marsbäcken utanför Västervik. 350 scouter var där för att fira att Marsbäcken fyller 50 år. Från Kärna scoutkår var vi 18 barn och ganska många ledare.

Vädret var kanonbra och allt flöt på bra. Det enda negativa var att de som beräknat maten hade räknat helt tokigt så maten tog slut innan alla hade hunnit få. Vi vuxna fick leva på mycket mackor och frukt.

På söndagen skulle det stora firandet ske. På förmiddagen förberedde vi instrument och dekorationer. Barnen blev målade i ansiktet och dekorerade sig med bastkjolar, pannband och vimplar av tyg och plastband.

Efter lunch var det karneval och aktivitetstorg. På stora gräsmattor hade de olika kårerna förberett var sin aktivitet. Alla gick runt och provade på de olika aktiviteterna.

Hos oss fick barnen göra sig en panflöjt av plaströr som de sågade till i olika längd och tejpade ihop. En kår hade en massa cirkusgrejer. Bland annat ett sånt där tygsnöre som man klättrar och gör akrobatik i. Det fanns flera stationer med olika vattenlekar där man till exempel ska kasta en boll och när man träffar så välter en hink vatten över någon annan.

Vid en station fick man prova på att paddla och på ett annat ställe kunde man spela fotboll på såpablöt presening. På ett par ställen kunde man bli spådd. Någon fick veta att han inte kommer få någon moped när han blir stor, någon annan skulle få ett mycket, mycket långt liv och någon fick veta att han skulle få bestämma en massa över andra när han blir stor.

Detta blev en väldigt lyckad eftermiddag. Efter tre timmar när det var dags att bryta så var det fortfarande full aktivitet. Jättekul!

Kvällen avslutades med ett liveband som spelade utomhus och sedan disco inne i en lada. Efter allt detta somnade barnen ganska lätt :-)


I kväll är det avslutning på scouterna för denna terminen. Nästa termin är redan planerad i grova drag, så hösten blir nog lika bra som det varit nu i vår.

Inga kommentarer: