söndag 19 juni 2011

LIlleman 20 år

I fredags fick vår gamle katt gå till sista vilan. Han var över 20 år, vilket är ganska mycket för en katt.
Jag försökte ta några kort på Lilleman innan, men det var inte lätt. Han var väldigt sällskapssjuk så han ville hela tiden gosa med mig i stället för att stå en meter bort. Efter många försök blev det några kort i alla fall.

Han led fortfarande inte (vad jag tror) men det märktes på många sätt att han var gamal. Han såg ut att tappa balansen ibland. Han klarade inte riktigt av sin hygien. Pälsen på ryggen var mycket tovig trots att jag hjälpt honom många gånger att reda ut tovor.

Det är ett tufft beslut att bestämma att nu är det nog, men nu i efterhand känns det ganska bra i alla fall. Det kommer förstås att kännas tomt hemma ett tag, men vi slipper ordna kattvakter för sommarens semestrar.

3 kommentarer:

Cicki sa...

Skickar tröstkramar. Det är svåra beslut att ta. 20 är gammalt för en katt.

När vi skulle ta bort Totte så värjde vi oss för det i det längsta. Till slut gick det inte längre. Nu har vi bara Elvis kvar. Tur att han är ung så det dröjer förhoppningsvis länge till innan vi behöver ta ett sådant beslut.

Trillingnöten sa...

Usch, sånt där är supersvårt! Djur och vänner som man haft så länge som sällskap och som måste "gå vidare"...många fina minnen har ni!

Anonym sa...

Det är tuffa beslut. Jag saknar fortfarande min förra hund, fastän det är nästan 20 år sedan han fick komma till hundhimlen. Han var dock så sjuk att det inte fanns någon annan utväg:( Han var "bara" 8 år och jag hade trott att jag skulle få ha honom kvar några år till.