fredag 3 juni 2011

Fågelskrik och igelkott

Det är inte bara människobarn som skriker efter sina föräldrar. Just nu i vår trädgård kan man höra två olika fågelfamiljer.

På sidan av huset har vi en fågelholk med småfåglar i. Man kan höra hur det piper där inifrån. Egentligen har vi två fågelholkar på den husväggen. Den ena har suttit där hur länge som helst och är bebodd nästan varje vår. Den andra satte vi upp för några år sedan. I den har vi en kamera så att vi ska kunna titta på småfåglarna, men den holken vägrar dom att bo i. Fåglar kanske inte gillar övervakningskameror.

Den andra fågelfamiljen är en skatfamilj som bor i grannens granhäck. Skatungar hörs betydligt mer än småfåglarna. De hörs nästan hela tiden och skriker riktigt högt. Nu skulle man ju kunna gnälla på så högljudda grannar, men det är kul att lyssna på dom.

Jag vill ju att även djuren ska trivas i och runt vår trädgård. Någonstans i närheten bor också igelkotten. Jag undrar om det är samma igelkott som halkade runt på pajfatet förra året och åt resterna av tomatpaj. Visste du att igelkottar (i alla fall vår kotte) älskar tomatpaj? Men det är halt att stå i pajformen. Söt och orädd var den!

2 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Vad mysigt det är med naturen så tätt inpå :)

Camilla sa...

Ja, men ändå mitt i ett vanligt villaområde.