fredag 15 oktober 2010

Fiskbilen.se

En kväll ringde det på dörren. Där stod en kille från fiskbilen.se och undrade om jag ville köpa fisk. Först var jag på väg att säga nej, men eftersom en kollega pratat så positivt om fiskbilens fisk så var jag lite sugen på att prova. Vi är väldigt dåliga på att äta fisk, men det kanske är lättare att äta mer fisk om det är god fisk.

Barnen var med och valde så det slutade med att jag köpte tre sorters fisk. Det blev kravmärkta torskfileer, laxfileer och pannerade torskfileer. Än så länge har vi bara provsmakat de pannerade fileerna och de var fina. Någon dag nästa vecka blir det fiskgratäng på torsken. Nu gäller det bara att hitta bra, enkla och goda fiskrecept. Någon som har tips?

6 kommentarer:

Cicki sa...

Jag har väl inte direkt något recept men så här gör jag rätt ofta. Jag kokar fiskfiléerna (jag använder mest pangasius) i en traktörpanna. De ska helst tina först. Slänger i en fiskbuljongtärning och ett par krm citronpeppar. Kokar de i fem-tio minuter. Medan filéerna får ligga kvar i skyn som skummar jag den och använder den till att göra sås på. Såsen gör jag genom att smälta ca 3 msk margarin, ha i 3-4 msk idealmjöl så det är en rätt tjock slät gröt. Späd eftersom med fiskskyn till lagom såskoncistens. Krydda med det som känns mest spännande för dagen.....:-) Det kan vara pepparrot, senap, örtkryddor, kapris eller kokta ägg. Inte allt på en gång utan var sak för sig utifrån humör. Servera med ris eller kokt potatis. Blev du något klokare nu.....:-)

Hans Persson sa...

Rå tonfisk är rätt OK om man bygger sushi av den. Lax kan väl också passera, men är inte lika bra. Å andra sidan räcker de mängderna fisk du köpte till åtskilliga års sushibehov...

Camilla sa...

Cicki, ja jag är med på hur du menar. Ungefär så brukar jag också göra när jag gör äggsås. De andra kryddorna har jag inte provat.

Google är ju en suverän receptbank så där kan man alltid hitta mer.

Trillingnöten sa...

coolt! Jag har funderat på den där fiskbilen. Får man det alltså hemkört? Utan kostnad? det vore ju behändigt liksom!

Camilla sa...

De kommer till området med några månaders mellanrum. Nu när jag köpt en gång kommer det ett mail innan så att jag vet när de kommer. Nu var det ju första gången och då gick de runt och ringde på hos alla.
Man behöver alltså inte prenumerera eller så. Jag väljer varje gång vad och om jag vill köpa.

Anonym sa...

faiVi hade fiskgratäng på torsk, äggsås o potatismos i dag. Det var jättegott. Mamma o Pappa