måndag 5 april 2010

En helg i Göteborg

I helgen har vi varit tre dagar i Göteborg. Anledningen till att vi åkte dit är att Mannen och de två stora barnen vill vara med på Gothcon, ett spelkonvent. Martin och jag ville inte vara på Gothcon hela helgen så vi hittade på lita annat också.

Vi började på Universeum, ett perfekt ställe för en vetgirig 8-åring. Vi tittade på en massa spännande om djur och växter. Sedan provade vi på en del olika experiment. På bilden sitter Martin i en polisbil och provar alla knappar. Det som Martin längtade mest efter var att få spela på elektriska trummor som han gjorde förra året. Han var väldigt intresserad av allt så det tog några timmar innan vi kom till trumrummet. När vi väl kom dit visade det sig att trummorna troligen var en tillfällig utställning. Nu fanns där en utställning om kriminalteknologi i stället. Martin blev så besviken att han inte ens ville titta på den utställningen och knappt på något mer. Trots det så var det ett lyckat besök.

På lördagen spelade vi en hel del spel på Gothcon. På bilden spelar vi ett spel där varje spelare lägger ut kort. Det gäller att räkna kaniner och morötter på de framlagda korten. När det är lika många kaniner som morötter ska man plinga på klockan för att få korten. Ganska snart hade jag och Mannen blivit av med våra kort. Hur svårt kan det vara att räkna till 1, 2, 3, 4 eller 5 och trycka på klockan vid rätt tillfälle? Väldigt!!

Ricochot Robots hade jag inte heller någon chans på. Här gällde det att inse hur de fyra robotarna skulle flyttas för att en skulle kunna ta sig till en speciell ruta. Det gällde att lista ut hur många drag det behövdes, och att lista ut detta snabbast möjligt. Henrik var snabbast nästan hela tiden.
Ett annat intressant spel var detta där det gäller att placera in grenar och löv på ett gungigt träd. Kul att kunna provspela en massa spel. Sedan kan man ju köpa de spel man gillar.

Det fanns också en del andra aktiviteter på Gothcon. Martin provade riddarutrustning och riddarkamp mot en väl påklädd riddare.

Sista dagen avslutade Martin och jag med en lugn promenad i trädgårdsföreningen och Palmhuset. Vi läste skyltar om växterna och lärde oss en del nytt om panamahattar, peppar, kork och en del annat.
Innan vi åkte hem så passade vi på att hälsa på min kusin och hennes familj. Trevligt att ses!

Tur att påskhelgen är lång för nu har vi idag på oss att vara hemma och slappa innan det är dags att jobba igen.

Andra bloggar om: ,

Inga kommentarer: