lördag 1 augusti 2009

Slag09 - avslutat

Idag var det avslutning på sommarens scoutläger Slag09. Det har varit en härlig vecka. Ett utmärkt sätt att tillbringa en semestervecka. Att få umgås med härliga människor i alla åldrar ute i naturen. Det är mysigt! Dessutom får jag som ledare en del tips och inspiration inför den kommande höstterminen.
När jag kom hem idag var vädret underbart så jag njöt i trädgården. När det var dags att laga kvällsmat kändes det konstigt att behöva gå in för att laga mat. Jag övervägde att hämta stormköket. Det gick ju bra häromdagen när vi lagade potatismos och falukorv på stormkök.
De flesta måltiderna på lägret lagades på denna gamla klenoden. Den tillverkades 1940 och har använts av försvaret. Nu får den fixa mat på våra scoutläger. Denna veckan har vi lagat mat till ungefär 50 personer på denna spisen. (Totalt var det 1200 personer på lägret.)
Man eldar alltså nertill och sedan finns det två stora och två små kokkärl ovanpå. Det ena stora kokkärlet går att byta ut mot stekhällen som står bredvid på bilden. Det fungerar riktigt bra och all mat smakar gott. Det är ju så när man äter ute! Enda problemet med köket är att kokkärlen är eländiga att diska. Det är tur att vi är många personer så att man inte behöver diska dom så många gånger under en vecka.

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: