söndag 16 augusti 2009

Gränna och Visingsö

Idag, så här den sista dagen av sommarlovet, har vi varit på utflykt till Visingsö och Gränna. Det var medeltidsmarknad och tornerspel på Visingsö. Vi tog med barnens cyklar och hyrde cyklar till mig och Mannen.
Vi lärde oss ganska snabbt att man inte ska stå för långt fram på en öppen bilfärja. Då och då får man då en rejäl dusch. Han som satt högt upp och körde båten måste ha riktigt roligt när han vid varje resa ser alla resenärer först ta plats längst fram och sedan i våt panik rusa bakåt på båten. ur att det var soligt så att vi snart blev skapligt torra igen.

Vi började med att strosa runt på medeltidsmarknaden. Det var ingen jättemarknad, men väldigt trevlig. Alla stånden hade väldigt fina saker att sälja. Dessutom fanns det en del aktiviteter som att skjuta pilbåge, yxkastning och en del annat. Jag köpte ett fint läderarmband med lite silverdekorationer.
Medan vi åt lunch tittade vi på lite tornerspel. Efter lunchen tog vi en cykeltur på mittendelen av Visingsö. På vägen tog vi tre geocacher och besökte Kumlaby kyrka där man kunde klättra upp i kyrktornet och titta på utsikten. För att klättra upp där får man inte ha cellskräck, höjdskräck eller vara mörkrädd. Martin vände men vi andra tog oss upp. Det var lite häftig känsla faktiskt. Som tur var så var det mycket lättare att ta sig ner.

Efter Visingsö så tog vi en kort titt på Gränna och tittade på hur mangör polkagrisar. Sedan åkte vi den vackra gamla vägen mellan Gränna och Ödeshög.

Vi har haft en härlig och trevlig dag. Nu är det dags att samla sig inför terminsstarten imorgon.

Andra bloggar om: , ,

1 kommentar:

Hans Persson sa...

För att inte tala om att trappstegen på stegarna inuti det där kyrktornet var så höga att man nästan fick steget över i knävecket när man gick nedåt.