söndag 23 augusti 2009

Kantareller

I går köpte vi kantareller på en loppis, men det är ju lite fånigt när det sägs att det finns så mycket i skogen. Idag åkte vi iväg till vår kantarellskog som vi råkade hitta för några år sedan.
Titta noga så ser du Mannen bland tallarna.

Utan allt för mycket övertalning fick vi med barnen ut i skogen, alla tre. Dom är minimalt intresserade av att plocka kantareller eftersom ingen av dom äter kantareller. Henrik hjälpte i alla fall till att leta kantareller. Han plockade inga, utan pekade bara ut dom åt oss. Helt ok för mig. Cissi satt en stor del av tiden på en sten och SMS:ade med kompisar. Martin gick runt och slog på träd och döda grenar med en pinne. Det var väl någon ny fantasistrid som han var mitt inne i. Han lever ju ofta i sin fantasivärld. Det var i alla fall bra att han lät hela tiden så att jag hade koll på att han var i närheten.

Det är mysigt att få med hela familjen ut i skogen. Trots att barnen inte bryr sig om svampen så tror jag att dom njuter av att vara ute i skogen. I alla fall uppskattar dom fikat :-)

Hur gick det då? Jo, vi plockade 1,5 kg gula kantareller och 3 (tre) stycken trattkantareller. Det är nog för tidigt för trattisar än.

Andra bloggar om: ,

Inga kommentarer: