fredag 21 augusti 2009

8-årskalas

I kväll har vi haft 8-årskalas här i huset. Martin bjöd sex kompisar. Det var alldeles lagom många att ha hemma. Stundtals lekte dom väldigt lugnt i Martins rum allihopa.

I Martins rum finns det ett lönnrum, en långgarderob bakom väggen under snedtaket. Där inne var dom stundtals och då hörs dom inte mycket.

Kalaset avslutades med skattjakt i trädgården som blev populär. Den bestod av flera delar. Först var det en skattkarta som ledde till sandlådan. Där stod en minikista med en lapp i. På lappen stod det komposten. Vid komposten stod en skål med geleråttor. Under råttorna låg en lapp där det stod "Följ blodet". Då var det bara att följa blodspåren. En del påstod att det såg ut som ketchup. Det förstår jag inte alls...

Blodspåren ledde fram till vattentunnan. Där låg en flaskpost och flöt. I den fanns ett meddelande skrivet på rövarspråket. Med lite hjälp löste dom det och hamnade vid brevlådan. Där låg en påse med nycklar. Två av nycklarna behövde dom för att ta sig i en väska och lådan i väskan. I den lådan låg ytterligare en lapp som ledde dom in i huset och till den slutliga kistan.
Där fanns godispåsar, guldmynt (choklad), guld- och silverballonger och glaskulor.
Den som letar efter något gott letar aldrig för länge!

Andra bloggar om: , ,

5 kommentarer:

Cicki sa...

Jag förstår att det blev en populär skattjakt. Det låter riktigt spännande.....:-)

Moonrose/ Vonneli sa...

wow, ful rulle med kalas men vilken härlig skattletarjakt, verkar som om det blev riktigt lyckat iaf.
Jag länkar dig till min blogg också...mvh Yvonne
Ha det riktigt gott!

Ann-Christin sa...

Vilka bra kalasidéer!

Lillatanta sa...

Åh vad det låter mysigt. sådana skattjakter hade vi när mina var mindre med. men nu fyllde minstingen 14 och skattjakten uteblev. saknar det. Låter jätte skoj
kraaaaam

Katrina sa...

Spännande skattjakt! :) Tack för kommentar o kul att du e med o tävlar.