lördag 12 november 2016

FAD 2016

Nu har det gått en vecka sedan höstens stora event gick av stapeln. Mannen har varit huvudgeneral för höstens megaevent FAD med över 1000 geocachare.

FAD är som en mässa under dagen, med seminarier och försäljare. På kvällen samlas alla dessa geocachare ihop och ger sig samtidigt ut på skattjakt i mörkret. Kul när 1000 personer ger sig ut med ficklampor i skogen. Just under FAD finns det många tillfälliga geocacher som är lite extra arbetade med till exempel elektronik som ger skoj tut och blink eller ger en kod om man gör på rätt sätt.
Under dagen behövs det förstås fyllas på med energi. Vår scoutkår fick då i uppgift att fixa en kiosk med försäljning av fika, korv och godis. Det var en del förberedelser inför detta och framför allt funderingar på hur mycket som går åt. Inte lätt att lista ut hur många bullar som kommer att gå åt.
Det mesta av denna godis blev kvar. Tur att vi fick lämna tillbaka det som vi köpt för mycket.

Allt flöt på jättebra under dagen, men det blev en mycket lång dag. Strax före 7 på morgonen stod vi utanför lokalen och ringde vaktbolaget för att bli insläppta. Sedan rullade allt på hela dagen. Jag hade en paus på några timmar mitt på dagen där jag kunde gå undan och äta mat, gå en promenad och koppla av med lite stickning. Sedan fortsatte försäljningen fram till midnatt och därefter var det dags att plocka ihop. Vid halv-två-tiden var vi hemma igen och efter någon timme hade jag varvat ner tillräckligt för att sova. Under stora delar av söndagen fortsatte efterarbetet med att ta hand om matrester och inkomna pengar.

Under dagen var geocachings maskot Signal på plats. Han gick runt och kramades, deltog vid invigning, seminarier, prisutdelning och piggade upp i största allmänhet.

Efter avslutningen verkar både arrangörer och deltagare mycket nöjda och glada. Förutom att det praktiska flöt på bra så var det också roligt att träffa nya och gamla vänner hela dagen. Vad har jag personligen lärt mig av detta?
- Att geocachare äter mer smörgås och korv än godis
- Att väldigt få geocachare är te-drickare, mest kaffedrickare
- Att en fullstor groda, maskoten Signal, kan pigga upp alla tillställningar
- Att det med gemensamma krafter och bra arbetsfördelning går att få till stora arrangemang
- Att köra automatbil (Fick låna ICAs varubil)
- Att det krävs flera dagars återhämtning efter ett sånt stort jobb

Inga kommentarer: