lördag 19 november 2016

Bokfomat

Via en blogg fick jag frågan; Vad läser du i helgen?
Jag läser den här:
Det är boken till nästa bokcirkel som jag läser på paddan. Jag gillar inte riktigt att läsa på padda eller e-bokläsare. Det går bra med själva läsandet, men känslan saknas. Boken blir så anonym och liknar precis den förra boken, om den löstes på e-läsare. Jag gillar att veta hur min bok ser ut, hur den känns och känslan av hur mycket det är kvar.

E-böckerna har naturligtvis fördelen att du kan stoppa med dig tio stycken och ändå väger de inte mer eller tar mer plats. Å andra sidan kan jag inte lämna den hur som helst. Om en pocketbok skulle bli stulen så är det förstås tråkigt, men ingen stor ekonomisk förlust. I-padden lämnar jag inte hur som helst för det är mycket större risk att den blir stulen och skadan är så mycket större.

En kväll i veckan råkade jag ut för en annan nackdel med just den här boken. När jag la mig i sängen och tog upp paddan så var batteriet helt slut. Man måste tydligen ladda boken då och då....

Boken ni ser på bilden är för övrigt Sara Stridsbergs Beckomberga, ode till min familj.

1 kommentar:

Anna sa...

Har läst en enda bok på "paddan" men jag gillar det inte, däremot pojkvännen, han läser bara på "paddan" så honom passar det!