onsdag 22 juni 2016

Smultronstället

Så var det dags för den årliga glassutflykten till Smultronstället i Söderköping.
 Lyckan att få bläddra i en pärm och välja ut den häftigaste, roligaste och godaste glassen! Martin valde denna "Mc Donalds"-kreation.
 Jag hittade en glass som hette Selfie. Riktigt god med jordgubbar, jordgubbsglass, tobleroneglass och vit chokladsås toppat med mjukglass. Man blir ganska mätt :)
 Efteråt tog vi en promenad upp på Ramunderberget där våra trädklättrande barn roade sig. Kombinationen av dessa bilder blev så bra. Det set ut som att Martin klättrade mycket högre
 än Cissi. Riktigt så mycket skiljde det inte i höjd, men nog är Martin en bra bit längre.
 Sedan studerade vi utsikten och barnen retar mig för att jag tycker att det är lite otäckt när de är nära kanten. Det resulterade i den här bilden där Martin "ramlar" ner för stupet. (Det kan finnas en avsats precis nedanför stenen som Cissi sitter på.)
Folk skräpar ner förskräckligt på sånna här platser. Det kom en kaja och plockade åt sig en halväten nektarin. Smaskigt tyckte kajan. När han ätit färdigt torkade han av näbben mot marken. Det såg så kul ut och min bild av en kajak ändrades från en slarver till en renlig fågel.

Inga kommentarer: