lördag 20 februari 2016

Februaris utenatt

Då var det dags för februari månads utenatt. (Här kan du läsa om Januari.) Det var planerat till förra helgen, men det kom en influensa emellan. I går morse hade vi fortfarande inte bestämt om vi skulle ge oss ut eller om vi skulle friskna till lite till. Efter jobbet kände vi oss trötta, men kände ändå att vi skulle må bra av avkoppling i naturen och frisk luft har ju ingen mått dåligt av.
Vi packade ihop liggunderlag, sovsäckar, kvällsfika och frukost. Sedan åt vi kvällsmat med barnen innan vi tog på varma kläder och gav oss iväg. Drygt 2 km från där vi parkerade och där vi skulle sova låg två geocacher som vi ville logga. Vi började med en kvällspromenad dit, utmed Kinda kanal. Det var så månljust att vi inte behövde några ficklampor. Det blev väl lite ljusare för att det låg ett tunt lager av snö på marken, men visst är det ändå häftigt att månen kan lysa upp så mycket.
Efter den kvällspromenaden smakade det bra med te och en macka. Det var en stilla kväll och inte mer än nollgradigt. Helt ok för en februarinatt.
När vi väl kommit i ordning i vindskyddet så somnade vi gott. Det var lite småkallt först, men ingen av oss frös under natten.
Det bästa med att sova i vindskydd, i stället för i tält, är att vakna och kunna titta ut på omgivningen.
Under förmiddagen loggade vi några cacher i och runt Bjärka Säby. Vi besökte bland annat ett mycket fint hembygdsområde med många små röda hus och riktigt gamla ekar.
 Sedan åkte vi hem och kom hem lagom för att laga lunch. En bra start på helgen!

Inga kommentarer: