onsdag 21 oktober 2015

Ny tvättare

De senaste åren har Cissi haft sitt rum mitt emot tvättstugan och skött all tvättning, mot en peng varje månad. Det började för ganska många år sedan då hon sparade pengar för att kunna resa till Japan. Resan som sedan inte blev av på grund av Fukushimaolyckan. När hon sparade pengar till en bra sak så ville vi bidra, men ändå mot en viss motprestation. Då började hon tvätta mot en summa varje månad. Sedan har det bara fortsatt.

Nu har vår tvätterska flyttat. Vem ska nu sköta tvätten?
Vi frågade grabbarna och båda var väldigt pigga på att få pengarna, men man måste ju jobba för det också. Martin är den som är mest intresserad så just nu tränar han på att hantera tvätten. Det blir ju lite lättare eftersom han ska hantera tvätt för fyra personer i stället för fem. Det blir något slags omvänd inflation. Han får samma peng men tvättar åt färre personer. Det har ju gått några år sedan Cissi började tvätta så det är väl rimligt att Martin får lite mer per tvätt.
Hur som helst, oavsett pengarna, så är det nyttigt att lära sig tvätta. Och dessutom är det förstås smidigt att fördela hushållssysslorna lite.

1 kommentar:

Trillingnöten sa...

Vad smidigt!! Ja, det är jättebra att lära sig sånt innan man själv ska flytta. Jag tror att det blir lättare för alla på det sättet. Mycket själförtroende också om man kan lagat mat, städa, fixa ekonomi etc innan man skaffar eget!