söndag 7 december 2014

Lins och vitkålssoppa

Skridskoåkning (på konstis) på förmiddagen och bokcirkel (med fika) på eftermiddagen kräver en lätt lunch där emellan. Den ska vara lätt att laga och inte mätta för mycket så att inte fikabrödet får plats i magen.

Idag fick det bli soppa på röda linser och vitkål. Det gick fort att laga, blev gott och kostar inte många kronor. Perfekt, förutom att det skulle vara väldigt svårt att få i barnen soppan. Det fanns dock en hel del rester så de blev mätta på stekt potatis, köttbullar, avokado, pizzasallad och en halv pizza.

Mitt tipps är i alla fall att laga denna soppan. Riktigt lämplig vintermat.

Lins och vitkålssoppa
2 dl röda linser
300g strimlad vitkål
1 liten purjolök (jag tog en halv rödlök i stället)
1 liter grönsaksbuljong
2 msk vitvinsvinäger
1/2 dl hackad persilja

Koka upp buljongen och lägg i linserna. Låt koka ca 5 min.
Tillsätt vitkål och purjo och koka ytterligare 5 min.
Smaka av med vinäger och tillsätt persilja.
Servera med en klick crème fraiche med smak av parmesan och vitlök. Vi hade ingen crème fraiche hemma så vi rev parmesanost över soppan i tallriken. Det blev jättebra.


1 kommentar:

Trillingnöten sa...

Lät väldigt gott! Vi ska påbörja ett mer vegetariskt liv efter nyår och då an ju detta komma väl till pass!