söndag 19 februari 2012

Sportlov

Så är första skiddagen avverkad. Allt har fungerat bra och vädret var ok. Det var onödigt blåsigt, men annars inte så kallt. Man lär sig ju alltid något nytt och idag har jag lärt mig följande:

- Skidbackar skapar man genom att lägga en hög med jord och plantera frön till liftstolpar. Snön hämtas från Canada och speciella djur hämtas från västra Asien för att pista backen. Allt enligt Henrik när han förklarade för lillebror.

- Skidskolor är överflödiga. Mannen tog på sig skidorna och ställde sig i backen och åkte, för första gången i livet. Hur svårt kan det va? Han ser inte ens ut som en nybörjare.

- I Sälen grillar man inte! I alla fall inte om man inte vill börja med att få fyr på den kalla veden. Då tar det ju en timme innan hamburgaren är klar. Vid andra backar jag varit har det funnits färdigtända grillar. Idag fick jag åka till bilen och byta de råa hamburgarna mot piroger som kunde värmas i micro i värmestugan.

- En äppelpaj kan omöjligt räcka till två kvällar när sju sugna skidåkare tar kvällsfika. Lite räcker men mycket gick åt!

1 kommentar:

Trillingnöten sa...

Vad mysigt det är med vinter och skidor! Har alltid velat testa skidor, men liksom inte haft tid eller råd. Det kommer väl på äldre dar kanske :)