onsdag 1 februari 2012

Matlagning

Idag har jag lagat mycket mat, men det är ibland inte mycket jobbigare att laga 12 portioner än 2. Jag har lagat 8 portioner ärtsoppa och 12 portioner kålpudding. Härligt att fylla på frysen! Planen är att fortsätta i morgon med att göra vegetarisk lasagne.

Ingen av dessa maträtter är barnen så förtjusta i. Just därför passar den utmärkt att stoppa i frysen och ha som matlådor till jobbet. Det går oftast åt 10 matlådor i veckan så det räcker inte så länge som man kan tro.

Problemet är att frysen börjar bli full. Det brukar däremot gå att få till rätt mycket mer plats genom att ta ut och stapla maten lite bättre. Blir det kris så har vi en frys till i matkällaren som just nu inte är igång. Eller kan man ställa matlådorna i trädgården? Där är det ju många minusgrader just nu. Det kan ju verka onödigt att slösa energi för att få till minusgrader inne just nu.

1 kommentar:

Trillingnöten sa...

Det har hänt att jag lagt saker på balkongen som måste vara frysta :) Och det har ju funkat fint! Om det är lagom kallt vill säga och konstant temperatur...som nu!