söndag 1 januari 2012

Nyårshelg med geocaching

Nu har vi (liksom alla andra) vinkat adjö till det gamla året och börjat prova det nya. Än så länge verkar det nya året kunna bli ett bra år, men det är väl lite tidigt att säga.

I går skjutsade vi dottern till hennes nyårsfirande utanför stan, i Sturefors. När vi ändå var ute och åkte passade vi på att ta några geocacher kring Sturefors slott. Vi hade även med fika. Det var inte många grader kallt, men rått och fuktigt. Det blev en ganska snabb fika för längre ville vi inte sitta still. Vi satt precis vid vattnet. En tunn hinna med is hade lagt sig, men var inget att lita på. Barnen kastade stenar och fick ändå ta i rätt hårt för att ta sönder isen. Martin testade att sparka sönder isen. Han fick hål på den efter några försök. En stund senare gjorde han nytt försök att få hål på isen med foten. Det lyckades även denna gång, men nu doppade han i hela foten och halva smalbenet. Detta gjorde också att vi fick lite mer bråttom tillbaka till bilen. Undra hur många misstag ett barn behöver göra för att lära sig?

I går kväll hade vi det lugnt hemma tillsammans med goa vänner. Vi åt gott, pratade och spelade ett par spel. Ett bra slut på förra året!

Under kvällen igår kom det ut ett par nya geocacher någon mil hemifrån. Efter att ha sovit riktigt länge (för att vara i vårt hus) så gav vi oss iväg för att hitta dessa nya cacher. Efter lite letande vid första cachen fick vi till slut syn på den, men hur skulle vi nå dit upp. Lagom som vi börjat fundera kommer två figurer gående mot oss. Det är två andra geocachare, där den ena är min före detta kollega. Kul att ses! Dessutom älskar han klätterprylar och hade naturligtvis med sig en ryggsäck med bra-att-ha-när-man-ska-nå-långt-upp-saker. Lite meckande och lite klättrande, sedan var loggboken ifylld. Där efter tog vi ytterligare två cacher, med lite mindre besvär.

Dagen avslutades med att vi gjorde en stor sats kroppkakor. Vi mumsade alltså kroppkakor när övriga befolkningen åt pizza. Pizza är tydligen vad folk äter på nyårsdagen enligt en massa noteringar i facebook.

1 kommentar:

Trillingnöten sa...

Vilken härlig helg! :)