söndag 22 januari 2012

Geocaching och jogging

Idag blev det en annorlunda löprunda. Mannen och jag tog bilen till Ljungsbro (1 mil hemifrån). Där parkerade vi bilen och joggade utmed Göta kanal. I går när vi åkte skridskor tittade vi på några joggare, idag joggade vi och tittade på några skridskoåkare.

Efter knappt tre kilometer svängde vi av och sprang till geocachen Gamla strömfåran. Till cachen kändes det bra att springa, men lite stumt med dubbarna på den isiga grusvägen. Efter cachen sprang vi en annan väg hem, mellan kanalen och strömmen. Det var en lång rak ganska tråkig grusväg. Vi hade tittat på kartan innan och sett att man kunde komma över strömmen i slutet på den vägen. Detta visade sig vara fel!

I slutet på vägen fanns en bro, men bakom kraftstationens staket. Det kändes väldigt jobbigt att behöva springa tillbaka hela den långa raka vägen. Just då var jag rätt trött. Som alternativ valde vi att fortsätta utmed staketet och hoppas på att det fanns en annan lösning för att komma fram. Det var först en mycket brant backe ner. Så brant att jag gick och höll mig i staketet. Nedanför backen fanns en nätbro över vattnet. Därefter var det brant uppför på andra sidan. Där fanns ett rep att hålla sig i för att komma upp. Just denna biten blev det svårt att springa. Väl uppe gick det lätt att springa den sista kilometern tillbaka till bilen.

Det var kul att springa på ett nytt ställe, men det blev mer händelserikt än beräknat :-)

1 kommentar:

Trillingnöten sa...

Ändp lite kul att springa och inte riktigt veta vart det bär hän! Plötsligt kanske man sprungit ganska mycket mer än man tänkt, utan att tänka på det så mycket :)