lördag 28 juni 2008

Två föräldrar på stan

När vi firade 15-årig bröllopsdag så fick vi presentkort på en resturangmiddag inklusive barnvakt. Trevlig present! Tyvärr var det så fullspäckat under maj och början på juni att vi inte ens orkade fundera på när vi skulle klämma in en lugn middag. Så igår var det dags. Barnen skjutsades till farmor och farfar och vi gick runt på stan och botaniserade bland resturangerna.

Det är inte så ofta vi går på resturang tillsammans, förutom dom gånger när barnen är med och huvudkriteriet är att det ska finnas mat som duger åt barnen. Då blir det lätt kinaresturanger eller kebabhak. Nu hade vi siktet inställt på helt andra resturanger med helt andra menyer.

Efter att ha läst menyern hamnade vi på Kniv och gaffel. Där vet jag att dom har väldigt god mat, tyvärr är inte miljön den bästa om man vill sitta och prata i lugn och ro. Det var väldigt stimmigt och borden stod tätt. Efter lite övervägande valde vi att gå vidare. Lite kräsen måste man få vara!

Då gick vi till resturang Bello´s. Deras mat lät inte jättekul i menyn men vi var säkra på att kvaliten var bra. Där var det betydligt lugnare och vi fick ett trevligt bord. Maten var suveränt god och bra service under kvällen. Vi valde rätt!

Till förrätt åt vi chevré med honung och valnötter på lite sallad. Mmm, bara att äta sakta så att man hann att njuta av varje bit. Till varmrätt år Mannen ryggbiff och jag fläskfilé som serverades till mycket goda klyftpotatisar. Riktigt gott! Eftersom ingen av oss har någon koll på vin mer än att vi ser skillnad på rött och vitt så fick servitören välja. Det blev ett vin från Argentina som hette Trilogie. Det var gott enligt oss vinkännare :-)
Måltiden avslutades med en ostbricka.

Härligt att få sitta länge och få prata i lugn och ro eller att bara får vara tysta och insupa atmosfären. Tack för den fina presenten!

Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: