torsdag 26 juni 2008

Kortsemester vid östkusten

Nu har vi varit på en utflykt till trakterna runt Loftahammar. Med hjälp av geocaching hittade vi intressanta turistmål och utsiktsplatser som vi aldrig skulle hitta annars.

I Gamleby finns det ett område i skogen med över 60 trollstatyer! Vi vandrade först runt och var vid två fina utsiktsplatser med utsikt över Gamleby. Sedan gick vi genom området med troll. Det var väl värt ett besök, speciellt med barn.
För natten hyrde vi en campingstuga på Tättö havsbad vid Loftahammar. Där var inte så livat än, men det blir nog mer folk om ett par veckor. Det var kallt i vattnet, men vi hade en fin kväll på några klippor. Barnen lekte med vattnet och hinkar. Vatten kan ju roa länge!

Idag besökte vi också några fina platser, som också var geocacher. Förmiddagsfikat tog vi sittande på en brygga med benen dinglande. Härligt med lite skärgårdskänsla, men jag blir lite båtsugen!

På hemvägen blev det en sen lunch på en pizzeria i Överum. Jag blir lite deppig av det lilla samhället. På nervägen tänkte vi tanka på macken i Överum, där vi tankat och handlat några gånger förut. Nu var macken plötsligt nerlagd. Då blev hela samhället ännu mer öde. Nu på hemvägen när vi stannade vid Pizzerian så förstärktes den känslan ännu mer. Runt det lilla torget fanns pizzerian, där det kändes som om vi dubblerade dagskassan med vårt besök, en mataffär och ett antal tomma skyltfönster efter nedlagda affärer.
Jag vill ju att alla sånna här små samhällen ska få finnas, men allt oftare när man åker genom sverige så känner man hur landsbygden och alla småsamhällen avfolkas. Jag kan förstå att det är så för vad ska man leva av i lilla Överum om man inte jobbar på pizzerian, dagiset eller mataffären, men det ser så sorgligt ut.


Andra bloggar om: , , , , ,

Inga kommentarer: