måndag 3 september 2018

Mycket äppelmos och fästingar

Förra året var det väldigt få äpplen. Jag tror inte att vi gjorde något äppelmos alls. I år är det otroligt mycket äpplen på alla träd. Tyvärr är de också små och torra efter den torra sommaren, åtminstone i vår trädgård.
De små Transparente blanche har vi i alla fall tagit väl hand om nu. Vi har gjort tre omgångar med äppelmos, ungefär 70 honungsburkar.
Det ska väl räcka till nästa år och lite till. Jag har en assistent, en apparat alltså, för att göra mos. Det är en magisk apparat där man stoppar i äpplen i ena änden och så kommer det ut mos i andra änden, och skräpet spottar den ut för sig. Med assistenten så gör det inget att äpplena är små, förutom att man få plocka lite fler.

Efter att ha haft höstväder i en vecka blev det sommar igår igen. Riktigt härlig sensommar. Igår var vi runt på Östgötadagarna och besökte några olika hantverkare, en gårdsbutik och en höstmarknad. Kul att besöka fina ställen på landet där folk bjuder in. På gårdagens rundtur loggade vi även några geocacher och det var väl vid någon av dessa som jag hittade fästingar. Inte för att jag bjöd in dem, men sju stycken valde att följa med mig hem. Jag är verkligen omtyckt av små fästingar, men det är inte ömsesidigt!

1 kommentar:

Trillingnöten sa...

WoW! Det var inte lite äpplemos! Och det är så gott när det är hemlagat! Mycket godare än det man köper!