lördag 18 augusti 2018

Luftslottet

En del luftslott är bara luft, medan andra finns på riktigt...
Det här luftslottet finns på riktigt och där har vi bott en natt. En spiraltrappa runt en tall leder upp till rummet 6 meter upp bland tallarna. Det var en present från Mannens 50-årsdag förra året som tog oss hit, även om det tog ett år innan vi kom till skott och bokade.
Det är ett mysigt bygge med egen hängbro över till punchverandan ett par träd bort. Man kan även sitta på takterassen om man går en trappa upp. Som tur var så blev det en härlig kväll där solen sken genom tallgrenarna så vi hann prova en god stund på varje sittplats.
Efter att ha bekantat oss med vårt "hotellrum" så var det samling vid uteköket. Ett helt kök byggt under ett tak bredvid sjön. Där fanns en rejäl eldstad där man kunde göra eld och laga mat. Där fanns en massa färska grönsaker, varav många var odlade på gården. Där fanns också alla möjliga andra ingredienser som det var fritt fram att skapa mat med utifrån fantasin eller från några tips vi fick.
Vi lagade couscous med grönsakswok toppad med ädelost. På den sista glöden kokade vi kaffe.
Att få dricka kaffe på maten i en hängmatta med utsikt både över sjön och upp mot trädtopparna var underbart skönt. Just denna dag var vi bara två par på plats. Det finns 27 bäddar så jag kan tänka mig att det inte alltid är så lugnt vid matplatsen.
Efter maten gick vi tillbaka till vårt luftslott och satt länge på de olika platserna och pratade om livet eller bara tittade på skogen omkring oss. Är det det som kallas skogsbad?
Det kom en ekorre gående på vår hängbro och upp i tallen där vi satt. Nästan så att man kunde sträcka ut handen och klappa den. När det började bli mörkt hade jag tänkt tända en liten mysbrasa i kaminen. Det ville sig inte riktigt så vi lös med ficklampa in i kaminen för att se hur det såg ut egentligen. Där satt en skrämd fladdermus och tittade på oss. Det fick bli stearinljus och ingen brasa.
Det var mysigt att sova i luftslottet och jag kände inte av att det gungade något. Det kanske kan göra det när det blåser ordentligt, men två av hörnen var väl förankrade i backen.
Det här var en fantastisk upplevelse av lugn och mycket fin miljö. Allt från luftslottet, dasset, uteköket, bryggan vid sjön till frukostmatsalen och alla gårdens djur var så fint och varligt omhändertaget i harmoni med naturen.
Trots denna avkopplande miljö så var jag helt slut när jag kom hem. Det är jobbigt att försöka göra allt så bra som möjligt, att utnyttja tillfället till max, att sova bättre än vanligt för att man har chansen osv. Vi har tagit det väldigt lugnt och vi har verkligen njutit, men det är skönt att vara hemma där inte varje minut måste tas till vara. Tack för den fina presenten, det var värt att vara trött efteråt :)

1 kommentar:

Trillingnöten sa...

Ser fantastiskt ut alltså! Vilken drömutflykt!