lördag 25 februari 2017

En bra helgdag

Vet du vad en bra helgdag oftast innehåller? Det finns bra dagar som inte innehåller dessa delar, men just nu är det mycket från denna listan.
- Ullunderställ hela dagen :) Bästa myskläderna både ute i vinterkylan och hemma i soffan.
- Mat utomhus i vildmarken. Det kan vara en enkel fika, en kall lunch eller mat lagad utomhus.
- Trevligt sällskap. Ett sällskap som man kan uppleva tillsammans med. Man kan prata eller man kan vara tysta tillsammans.
- Skog! Det är avkopplande i skogen.

Idag har det varit full pott från listan så det blev en bra dag även om den inte blev som vi planerat.
 Vi hamnade i lite olika skog, men detta stället fångade mig. Vi gjorde ett kort stopp för att logga en geocache precis bredvid vägen. En meter in, efter att ha passerat diket och lite sly så visar sig denna vackra, stillsamma skog. Jag blev helt tagen. Att man kan bli det av en plats, som i mångas ögon bara är lite träd.
Dagens plan var att cykla på en skogsväg, där man inte får köra bil, för att komma åt en geocache som är sedan 2002. Häftigt att en plastburk i skogen kan överleva så länge. Vi hängde cyklarna på bilen och åkte till närmsta parkeringen. Därifrån tänkte vi cykla de sista kilometrarna.
Det var en bra plan i teorin, men det visade sig ligga mer snö i skogen än vad vi räknat med. Det gick inte cykla där med våra vanliga cyklar. Hade kanske gått om man hade mountainbike eller liknande. Vi fick tänka om och planera om.
 En av förmiddagens cacher låg vid denna spännande tunnel. Det är en smal tunnel som sprängts ut i berget för att få vatten att driva en stångjärnshammare. Spännande plats, men lite svår att fota utan att riskera att hamna i vattnet.
Inga sura miner för att det inte gick som vi planerat. Vi satte oss här vid kanten av Näknasjön och åt lunch och planerade om. Det fick bli en promenad runt Lillsjön och en cykeltur med några snabba cacher inne i Norrköping under eftermiddagen.

Jag fick alltså in både underställ (har jag fortfarande på mig), utemat, sällskap och skog. Att det dessutom var soligt och skönt gör ju inget.

2 kommentarer:

Iréne JB sa...

Då har ni ju nästan varit hemma hos mej! Stora E:s frilufsargrupp har placerat ut två cachar i Lillsjöskogen. En som heter Frilufsarlägret (tror jag) och en som ligger vid sjön Toolen och heter just så.

Camilla sa...

Ojdå! Friluftslägret loggade vi. En mysig lättillgänglig lägerplats. Toolen får det bli en annan gång. :)