torsdag 28 juli 2016

Pokemon Go

Det är helt fantastiskt hur spelet Pokemon Go slog igenom från en dag till en annan. Man ser folk över allt som spelar. Man kan tycka vad man vill om datorspel och mobilspel, men detta spelet har verkligen lyckats.
Martin började spela så snart spelet kom. Sedan dess har han varit ute på minst en cykelrunda om dagen, ibland flera rundor på ett antal kilometrar. I vanliga fall ägnar han onödigt mycket tid inne framför skärmen. Nu kommer han ut och får både motion och frisk luft utan att jag behöver tjata ett enda dugg.
Det är intressant att studera denna spelfluga. På Norgeresan åt vi mat vid torget i Hamar. Tydligen finns det ett pokestop där för där kom spelande folk, mest ungdomar, hela tiden. De kom ensamma och de kom i flock. De stannade en stund och strosade eller cyklade sedan vidare. Att titta på alla dessa spelare var trevlig underhållning till maten.
Jag har själv inte provat Pokemon Go och känner ingen större längtan. Jag nöjer mig med att fascineras över denna spelfluga och undrar vad nästa steg är.

1 kommentar:

Trillingnöten sa...

Jättekul är det! Maken spelade ett tag, just nu är det för varmt att vandra ute en längre tid på dagen, och blev väldigt social med människor ute! Helt olikt honom:) kul att folk kommer ut!