tisdag 26 juli 2016

Scoutfestival i Hultsfred

Dags att blogga igen! Detta och ett par kommande inlägg får sammanfatta de senaste veckornas bloggsemester.

Semestern började med scoutfestivalen i Hultsfred. Scoutläger en hel vecka där jag var ledare i vår kår, Mannen var funktionär och Martin deltog som scout. Några dagar var även Cissi med som ledare. Att vara ledare innebär att ta hand om scouterna i vår by, medan funktionärer hjälper till med hela lägret till exempel på aktiviteter som scouterna deltar i.
 I vår by bodde vi 50 scouter och ledare från vår kår. Här lagade vi mat, sov och umgicks när vi inte var iväg på aktiviteter eller besök hos andra byar. De stora scouterna ägnade mycket tid åt att konstruera saker av slanor och rep. Det blev både matbord och en rejäl portal.
 Jag ägnade mycket tid åt att organisera köket. Ett roligt lägerjobb. Kan du tänka dig något mer tacksamt än att servera mat åt 50 hungriga personer. Allt smakar ju bra utomhus och alla blir mätta och glada.
De olika patrullerna med scouter hjälper till vid några måltider var. Det brukar vara roligt ända tills det kommer till att diska kastruller efteråt.
Ytterligare en fantastisk lägervecka med 900 andra scouter. Många vänner och minnen, men framför allt känner jag mig så nöjd med att kunna erbjuda de deltagande barnen en lägervecka. Det är verkligen tillfredsställande att se alla barn trivas och växa med uppgifterna. Mycket av detta sammanfattas i kommentaren från en scout när hon tog frukost första morgonen: "Vad bra att vi ska vara här en hel vecka och inte behöver åka hem efter en dag."

Inga kommentarer: