onsdag 27 juli 2016

Semesterresa i Norge

Efter scoutlägret jobbade jag en vecka innan det blev dags för semester nummer två. Nu var det dags för en längre semesterperiod som inleddes med resa till Norge i lånad husbil.
Precis innan vi åkte över gränsen till Norge så fanns stora (och då menar jag skitstora) godisbutiker. Norrmännen åker tydligen till Sverige för att handla bland annat godis. Martin trivdes förstås och gick runt med sin kundkorg och plockade. Det fanns även kundvagnar, men det är väl att ta i för mycket när man ska köpa smågodis.

Ett av huvudmålen med resan var Besseggen. Detta är en bergsrygg mellan två sjöar som man vandrar över. Vi, liksom många andra, tog båten åt ena hållet och vandrade tillbaka. Där det är som brantast och smalast klättrar man på alla fyra. Hela tiden har man fantastisk utsikt åt alla håll.
Ett försök till groupie när vi var på väg mot toppen. Tyvärr skymmer vi hela utsikten. Jag får öva mer på det där med groupie.
På väg ner såg vi många renar. Några av dem var riktigt nära. Martin gick nära för att titta på dem och renarna var knappast rädda utan låg lugnt kvar.
Dagen tittade vi på lite lugnare sevärdheter för att vila benen en dag. Vi hittade en fäbod där man förutom att äta våfflor även kunde roa sig med diverse aktiviteter. Med gott samarbete tog vi klotet genom labyrintspelet.
Att skjuta slangbella var svårare. Det gick att träffa de stora hålen men de små hålen verkade blunda hela tiden.
Tyvärr blev Mannen och delvis Martin sjuka så det blev inte mycket mer vandring. Det blev i stället ganska mycket bilåkande på vackra vägar. Det gjorde också att vi kom hem några dagar tidigare än planerat.
Vägarna gick mitt i fjällnatur så en fika med ryggen mot en sten och utsikt över fjäll och får blev det i alla fall.
Det är härligt med fjällnaturen, även om det inte blev så mycket dagsturer som jag hade önskat. Norge levererar i alla fall mycket vacker natur och gott om smala slingriga vägar. Nästa sommar är det nog dags för en längre fjällvandring någonstans.

Inga kommentarer: