tisdag 27 augusti 2013

Terminstart med scouterna

Idag var det dags att köra igång en ny termin med scouterna. I vår kår gör vi (oftast) så att vi följer barnen uppåt i åldrarna. När barnen kliver upp en grupp så gör ledarna det också. Det är både bra och dåligt att göra så.
Idag startade vi alltså upp den nya gruppen med Äventyrsscouter (12-15 år). De scouter jag jobbat med tidigare är nu 12 år och går då ihop med de som är ett och två år äldre. Det blev en grupp med 17 scouter.

Idag har vi haft en del namnlekar och samarbetslekar. Dessutom delade vi in scouterna i tre olika patruller. Vi har tidigare varit slarviga med att arbeta i patruller. Eftersom patrullsystemet är en viktig del i scoutrörelsen så tänkte vi bli bättre på det. Vi ledare hade funderat igenom grupperna i förväg för att få en lagom mix av kön och åldrar. Så här efter första kvällen så kändes det som att patrullerna kommer att kunna fungera bra.

Kvällen har även ägnats åt att prata igenom vad vi ska göra under höstterminen. Det väntar en hel del spännande saker i oktober.
Här kommer en liten film om hur det är att vara scout:

1 kommentar:

Trillingnöten sa...

VAd kul! Det är alltid roligt att starta om inför det nya året, med nya utmaningar och nya roliga äventyr!